Egy kemence születése

A kemence építése mindig a digitális terv elkészítésével kezdődik.

Helyszíni felmérés és egyeztetés után elkészítjük leendő kemencéjének digitálás tervrajzát, illetve igény szerint készítünk 3 dimenziós látványtervet is. 

A következő lépés az alapozás. Nagyon fontos, hogy megerősített kellő vastagságú vasbeton alapra van szükség, tekintve, hogy több tonna súlyú (típustól függően) leendő kemencénk. Szintén nagy hangsúlyt kell fektetni a vízzáró szigetelésre is.

Mobirise

Kialakításra került a hátsó dísz fatároló, szemből látszik a másik két fatároló, illetve a hamuzó ajtaja. A tárolók - mindamellett hogy esztétikai funkciót ellátnak - nagyon fontos elemei a kemencének. Ennek kézenfekvő oka van: igazán jó hőhatást és gasztronómiai élményt kizárólag száraz tüzifával érhetünk el.

Látható, hogy lassan elkészül a tűztér is. Fontos az agyag használata, a régi mesterek sem véletlenül használták. Egyrészt könnyen elérhető építőanyag volt számukra, továbbá az agyag és  a fafüst keveréke adja meg azt a jellegzetes ízvilágot, ami rendkívül egyedivé és utánozhatatlanná teszi a kemencénkben készült ételeket.

Mobirise

További dongakemencéink

Mobirise
Kivitelező

Balázs Kálmán

Kapcsolat

E-mail: info@kofarago.eu

Tel:  +36 (31) 200 60 47

        +36 (20) 487-64-13

Web 

www.kofarago.eu

Created with Mobirise web page maker